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ARRANGEMENT OF RULES 

 

Rule 

 

1. Title. 

2. Interpretation. 

3. Implementation of Bathing Water Directive. 

4. Reporting procedures. 
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Title. 

 

1. These rules may be cited as the Public Health (Quality of Bathing Water) Rules 1992. 

 

Interpretation. 

 

2. In these Rules, unless the context otherwise requires,– 

 

“Bathing Water Directive” means Council Directive 76/160 and any subsequent 

amendment to that Directive produced in accordance with the provisions of Article 9 

thereof dealing with methods of analysis or parameter values; 

 

“Commission” means a Commission of the European Communities; 

 

“nominated authority” means the person nominated by the Government from time to time 

for the purpose of implementing in Gibraltar the Bathing Water Directive. 

 

Implementation of Bathing Water Directive. 

 

3. The Bathing Water Directive shall be implemented in Gibraltar by the nominated authority 

acting in accordance with– 

 

(a) the provisions of that Directive; and 

 

(b) the administrative instructions of the Government from time to time for the 

purpose of such implementation. 

 

Reporting procedures. 

 

4. (1) Reports shall be prepared by the Nominated Authority in accordance with the 

requirements of Article 13 of the Bathing Water Directive and shall be submitted by that person 

annually within three months of the termination of the bathing season to the Commission. 

 

 (2) Unless the nominated authority shall have indicated otherwise, the Commission may 

publish the information contained in the report referred to in sub-rule (1). 

 

 


